Soal Jawaban Essay Bahasa Inggris kelas X semester 2

Soal Jawab Essay Bahasa Inggris kelas X semester 2 1. What kind of texts belong to recount? Answer:

Personal experience, news report, historical books, biographies, autobiographies, and diary entries.

2. How do you tell the events in the recount text?
Answer:
In chronological order use of simple past tense

3. What do you know about past experience?
Answer:
Something that happened in the past and affects how you feel

4. Why do some experiences affect our life?
Answer:
Because it can make us fun, sad, happy, annoyed, embrassed, interested.

Loading...

5. Write a recount text in a brief about news on TV !
Answer:
Reason PLN foreign Debt Addiction
The weekening of the rupiah against the U.S dollar the United States (US) over the past year by 26% to hit the financial performance of PT PLN (persero). State owned enterprises (SOES) poste electricity losses up to Rp.48 trillion, so not able to deposit the devidned the government.

We hope, this year the exchange rate could be stabilized so as to minimize the impact on the financial performance of PLN.

6. What is the social function of these text?
a. Descriptive
b. Announcement
c. Recount
Answer:
a. The social function of descriptive text: To describe a thing, a place, or a person.
b. The social function of Announcement: to inform publicly, to invite, or to ask the reader to do something.
c. The social function of Recount: To retell past events

7. Why does the descriptive text use simple present tense?
Answer:
Because it describes the general truth of something and sometimes it never changes.

8. What are the characteristics of announcement?
Answer:
The characteristics of announcement :
1) Use of simple present tense or imperative sentence
2) It consists of opening, content, and closing
3) It is addressed to public

9. What are the characteristic of recount text?
Answer:
The characteristics of recount text:
1) Use of simple past tense
2) Use of chronological order
3) Use of action verb
4) Use of temporal conjungtions

10. Make an announcement text about a competition will be held in your school!
Answer:
ANNOUNCEMENT
For commemorate Islam’s New Year, our school have many competition like fashion show, make a rice cone, adzan, sing religion song.
That will be held: Monday, 29 April 2013
Time: 08-00 a.m until 01.00 p.m
Place: different place for every competition
Every class must join all competition. For registration please call Non Rianty for class X IPA 4.
Limit registration on 26 April.
Thank you.

11. What is the social function of narrative text?
Answer:
The social function of narrative text is to amuse or entertain the reader with a story.

12. Why do narrative texts use simple past tense?
Answer:
Because it tell about past story

13. Mention the general structures of a narrative text! Explain!
Answer:
1) Orientation: who where involved in the story, when and where introduces specific participants and setting.
2) Complication: a problem which arises followed by other problem
3) Resolution: the situation which the problem have been resolved
14. How do most stories end?
Answer:
It can be tragic, sad, or happy ending

15. How do you describe s tourist resort? What should you mention?
Answer:
1) In details
2) Location
3) Distance
4) Building
5) Facilities
6) And attraction

16. What kind of announcement do you hear at supermarket?
1) Lost and found announcement
2) Discount or sale announcement

Loading...

5 Comments